B o e k h a n d e l

K i r c h n e r

- adres, info & contact
- nieuwsbrief & agenda
- zoekopties
Bookmark and Share

Bestel

Uw winkelwagen bevat de volgende boeken:

Stroeken, Harry
Dromen. Brein en betekenis
Zeer net exemplaar

Harry Stroeken brengt op toegankelijke en inspirerende wijze de kennis bijeen die tot nu toe over de droom is vergaard.Vanuit verschillende invalshoeken wordt de droom bekeken. Zo komen de bekendste dromen uit de bijbel over de vette en de magere koeien, de volle en de lege aren aan de orde, net zoals de dromen in de Griekse Oudheid en in de Arabische literatuur. De bijbel en de Griekse Oudheid vormden een belangrijke inspiratiebron voor Freud, aan wie een hoofdstuk gewijd is, met een korte uitstap naar Jung. Een belangrijke vraag is hoe brein en betekenis zich tot elkaar verhouden. Zal voortgaand laboratoriumonderzoek droomduiding overbodig maken?

Bijzondere aandacht krijgt de droom zoals hij functioneert in een psychotherapeutisch kader. Hoe zijn dromen geconstrueerd, hoe gaat de droominterpretatie in zijn werk en welke dromen verdienen speciale aandacht in de loop van een psychotherapie? Bestaan er symbolen en beelden die steeds terugkomen en die bij iedere dromer min of meer hetzelfde betekenen? Voorspellende dromen, examendromen, lucide dromen, religieuze en literaire dromen, ze worden allemaal beeldend beschreven.Veel schrijvers hebben - vaak eigen - dromen gebruikt in hun werk. Kunnen literaire dromen worden uitgelegd zoals echte?

Het boek zal iedereen aanspreken die in (eigen) dromen geinteresseerd is. Ook voor psychotherapeuten biedt dit boek duidelijkheid, overzicht en veel leesplezier.

Boom, 2005, pap, 303 pp, € 9.50, 9789085061236
status: in voorraad
(verwijder)

Wilt u hieronder uw gegevens invullen? De velden met * zijn verplicht.
Als u op "verzend" klikt, worden deze gegevens naar ons verstuurd.
Wij bevestigen dit en sturen u ook een bevestiging per e-mail.
Wij reserveren de boeken voor u of sturen ze u zo snel mogelijk, met een factuur, toe.

N.B.- gebruikt u bij het invullen alleen 'platte tekst' (dus geen trema's, accenten, euro-tekens e.d.):

*Naam:
*Straat:
*Postcode:
*Plaats:
*Email:
Telefoonnummer:
Opmerkingen:
*Reserveren/toezenden:
*Wilt U de nieuwsbrief ontvangen:Voorraad:
Indien de status van een boek niet op 'in voorraad' staat, hebben wij het niet meer: wij zullen het dan voor u - indien leverbaar - bestellen. Is er iets anders mee aan de hand dan laten wij u het zo snel mogelijk weten.
Binnenlandse boeken zijn er over het algemeen binnen 3 werkdagen, de levertijd van buitenlandse boeken varieert van 5-12 werkdagen, afhankelijk van het land van herkomst.
Laat u a.u.b. weten of een bestelling haast heeft - dan nemen wij contact met u op.

Prijzen en verzendkosten:
Onze prijzen zijn inclusief btw, maar exclusief verzendkosten. Wij rekenen euro 3,25 verzendkosten voor een pakket dat door de brievenbus kan of euro 7,37 voor grotere pakketten (voor binnenlandse verzending). Komt een zending boven de euro 100,- dan verzenden wij het pakket binnen Nederland gratis. Voor verzendingen naar het buitenland nemen wij contact met u op.

De prijzen in onze website kunnen soms door koerswijzigingen of tussentijdse prijswijzigingen van de uitgever anders uitvallen dan aangegeven staat - als dat substantieel uitmaakt laten wij u dat weten en wachten we op uw bevestiging alvorens de boeken te verzenden.