1

B o e k h a n d e l 

K i r c h n e r

Leliegracht 36

1015 DH

Amsterdam

Tel.020-6244449 

Fax.020-6247488

 

Graag nodigen wij u uit voor:

 

10 okt: Kinderboekenweek: Hallo Wereld

 

Een gesprek met Karel Eykman en Lieke van Duin

 

in samenwerking met Het Protestants Jeugdwerk Amsterdam

 

woensdag 10 oktober, 14.00 uur

  In samenwerking met Het Protestants Jeugdwerk Amsterdam organiseren wij op woensdag 10 oktober voor jong en oud een middag, die aansluit bij de Kinderboekenweek en het programma op die dag in de Noorderkerk. 

Om 14.00 uur lezen Lieke van Duin en Karel Eykman voor uit eigen werk voor de kinderen die daarna met kinderwerker Maria van't Hof naar de Noorderkerk kunnen om daar bezig te gaan met het motto van de Kinderboekenweek: Hallo Wereld! - Over het ontmoeten van andere culturen in en door verhalen.

Bij Boekhandel Kirchner vervolgt het programma voor de volwassenen met een gesprek over de vraag: hoe vertaalt een  kinderboekenschrijver een Bijbeltekst naar een kinderverhaal , hoe kun je het Bijbelverhaal recht doen en de inhoud voor kinderen duidelijk maken als je het aan hen vertelt of met hen leest, en breder: hoe verwerk je zingevingsvragen in kinderliteratuur.

Inleiding en gespreksleiding: ds. Veronique Lindenburg van het Protestants Jeugdwerk Amsterdam. Vanaf 15.30 ontvangen de kinderen de volwassenen in de Noorderkerk, waar de middag met hapjes uit de wereldkeuken wordt afgesloten.

Lieke van Duin is o.a. bekend van de verhalen rond Tim en Taco - maar heeft meer geschreven. Ze is docent in de post-HBO cursus Oordelen over kinder- en jeugdboeken van IBBY (International Board of Books for Young People) en geeft lezingen voor kinderen en volwassenen over kinderboeken (waaronder die van haarzelf) en over de Anansi-verhalen. Sinds oktober 2007 schrijft Lieke over kinderboeken voor het blad Kinderopvang.

Voor meer informatie zie: haar website of  haar boeken

Karel Eykman is ongetwijfeld bekend van de kinderbijbel Woord voor woord - maar ook als dichter en kinderboekenschrijver - hij heeft een Gouden Griffel, een Zilveren Griffel en meerdere Vlag & Wimpels ontvangen.

Eykman wil met zijn verhalen en gedichten de lezers inzicht geven in wat er rondom hen gebeurt zodat ze weerbaarder worden. Daarom plaatste hij de bijbelverhalen in een modern kader. Op die manier maakte hij de boodschap, God kiest voor de uitgestotene, herkenbaarder. In zijn jeugdromans legt hij de nadruk op persoonlijke ervaringen van de hoofdpersonen. Ook daarin kiest hij altijd partij voor belaagde jongeren.

Een lijst van leverbare boeken van Karel Eykman vindt u hier

 

Programma:

 

13.45 inloop met koffie en thee

14.00  voorlezen door Lieke van Duin en Karel Eykman

14.30 Gesprek met Lieke van Duin en Karel Eykman olv ds Veronique Lindenburg

15.30 einde (en evt. vertrek naar de Noorderkerk)

 

Plaats & tijd: Boekhandel Kirchner - Leliegracht 36 , 11 sept, 14.00 - 16.00

 

RSVP: 

Aangezien het aantal plaatsen beperkt is tot 25 vragen wij u uw komst te bevestigen via email: info@boekhandelkirchner.nl  of per telefoon: 020-6244449 - wij bevestigen uw reservering !